Humanost na djelu- volonterska akcija Udruge katoličkih studenata Emaus

Volontirati je inNa proslavu Međunarodnog dana volontera koja se obilježava svakog 5. prosinca u godini službeno je započela realizacija projekta Volontirati je in koji Udruga katoličkih studenata Emaus realizira u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II. uz podršku Općine Novi Grad.

Projekt koji ima za cilj promovirati i popularizirati volonterski rad kod mladih, kako za njihov osobni rast tako i za razvoj šire lokalne zajednice započeo je podjelom letaka koje je izradila Udruga na kojem se nalaze osobne definicija volontiranja članova Udruge koji svoje studentske dane obogaćuju volonterskim radom. Nakon podjele letaka u dvije osnovne škole na području Općine Novi Grad, drugi dio aktivnosti realizirao se u subotu, 16. prosinca na kojoj su volonteri, članovi Udruge u trgovačkim Konzum centrima prikupljali hranu za socijalno ugrožene obitelji na području Općine.

Mladi i akcijaNaime, već niz godina Emaus želi potaknuti mlade da rade na razvoju svoje ljudske i kršćanske dimenzije, kao i kritičkog mišljenja, kreativnosti, socio – emocionalnog života i odgovornosti prema zajednici kojoj pripadaju. Radeći s mladima, Udruga je prepoznala da su oni osobito u današnjem vremenu intenzivnog razvoja tehnologije, materijalizma i konzumerizma, suočeni s problemom zanemarenih međuljudskih odnosa, kao i izloženi negativnom prizvuku kada je u pitanju dobrovoljan, besplatan, odnosno volonterski rad. Otuda i ideja da se ovim projektom otvore nove mogućnosti za rast i razvoj svijesti o volonterskom radu kod mladih.

Vodstvo Udruge katoličkih studenata Emaus još jednom zahvaljuje svim građanima grada Sarajeva na otvorenosti i susretljivosti, a najviše volonterima koji su još jednom pokazali kako naše malo nekome znači puno.

Deana Relatić