Emaus: Održano interaktivno predavanje o zaštiti djece

Edukacija1

Kako bi osigurali, odnosno unaprijedili zaštitu djece u aktivnostima Centra za mlade Ivan Pavao II., pored potpisanog dokumenta Politike o zaštiti djece, kroz novo osmišljeni projekt Because we care (Edukacija o zaštiti djece) s mladima se želi kroz edukativne radionice raditi na mjerama zaštite, kako bi osigurali sigurniji i efikasniji rad s djecom, te razgovarati o mjerama i načinima kako djeci pružiti podršku, sigurnost i zaštitu te o svemu što može doprinijeti sprečavanju povređivanja dječjih prava, zlostavljanja i eksploatacije djece.

Ovim projektom cilj je unaprijediti znanje o tome kako prepoznati nasilje nad djetetom, te kako na najbolji mogući način pristupiti takvom djetetu, kao i koje je korake potrebno poduzeti kako bi se dijete zaštitilo.
Stoga je u ponedjeljak 15. siječnja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana edukativna radionica za članove Udruge katoličkih studenata Emaus. Studenti su imali priliku slušati interaktivno predavanje na temu Trauma kod djece, oblici zlostavljanja i posljedice te intervencije usmjerene u interesu zaštite djeteta, koje je održala Mirela Badurina, dječji i adolescentni psihoterapeut.

Marijana Miketek