Bog je dobar i milosrdan- Duhovna obnova Udruge katoličkih studenata Emaus

Emaus duhovna obnova KopirajTradicionalno, Udruga katoličkih studenata Emaus u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine organizira Uskrsnu duhovnu obnovu za studente grada Sarajevu. Duhovna obnova pod nazivom Bog je dobar i milosrdan, održat će se u četvrtak, 22. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. s početkom u 17:30. Bogat i sadržaj program duhovne obnove započet će duhovnim nagovorom, nakon čega će uslijediti mogućnost za sv. ispovijed gdje će studenti imati priliku priznati svoje grijehe i greške i čiste duše dočekati najveći kršćanski blagdan, Uskrs.

Nakon sv. ispovijedi u 18:30 uslijedit će sv. misa koju će prevoditi voditelj duhovne obnove, vlč. Jakov Kajinić, a koju ću svojim pjevanjem animirati bend Emaus. Program Uskrsne duhovne obnove upotpunit će i predstava Sretan ti 18. rođendan mama, koju su posljednjih nekoliko mjeseci pripremali članovi glumačke sekcije Udruge katoličkih studenata Emaus pod vodstvom Žakline Brnadić i Filipa Čelikovića.

Glumačka ekipa koju čine Katarina Alilović, Mateo Bunjevac, Ružica Marković, Filip Čeliković, Đorđe Sajlović, Karolina Tolo, Matea Franjić, Davor Puljić i Antonia Bonić ispričat će potresnu životnu priču djevojke koja se treba suprotstaviti svome ocu kako bi sačuvala i na svijet donijela novi život. S kakvim kušnjama, izazovima i poteškoćama će se morati suočiti, na veoma dirljiv, emotivan način bit će prikazano predstavom.

Svojim nastupom Uskrsni duhovnu obnovu obogatit će i glazbeni sastav Katera iz Istočnog Sarajeva i VIS Jukić koji će izvesti nekoliko pjesama, nakon čega će uslijediti druženje u restoranu Centra za mlade Ivan Pavao II.