Svibanjska pobožnost u Centru za mlade!

gospa vPoslije II. vatikanskog sabora izašli su još neki dokumenti o Blaženoj Djevici Mariji. Neki od tih dokumenata su Marialis cultus (1974.), Redemptoris mater (1987.), Mulieris dignitatem (1988.) i Rosarium Virginis Mariae (2002.).
Encikliku Redemptoris mater (Otkupiteljeva majka) izdao je Ivan Pavao II. proglasivši tu godinu marijanskom. Naslov ove enciklike je iz drevne marijanske antifone koja se pjevala u adventsko vrijeme – Blaga Majko Otkupitelja.

Mariju se doživljava kao svu odanu Bogu i predanu ljudima. Marijina je vjera pralik vjere Crkve. Njen put vjere stalna je usporednica za Crkvu. U enciklici ima govora i o „marijanskoj duhovnosti“. Poseban vid njene duhovnosti jest duboki osjećaj za Boga, a izvire iz njena hvalospjeva „Veliča“. Ona je uzor posvećenja Kristu. Bila je osjetljiva za potrebe drugih, što je plod slušanja i čuvanja Riječi Božje.
Koliko je enciklika ukorijenjena u nauku II. vatikasnkog sabora vidljivo je iz 33 puta navođenja koncilskih tekstova.

Ovom prilikom pozivamo vas, dragi mladi da u srijedu, 16. svibnja nam se pridružite u svibanjskoj pobožnosti koja će se održati u kapelici sv. Ivana Pavla II. u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u 18:30 h.

Posebno ćemo moliti na nakanu za istinsko poštovanje Dana Gospodnjeg i redovito sudjelovanje na slavlju sv. Mise u nedjelju i zapovijedane blagdane.