Članovi Udruge katoličkih studenata Emaus posjetili Zadar

emaus ispred crkveNakon uspješno realiziranih projektnih aktivnosti u tekućoj akademskoj godini, članovi Udruge katoličkih studenata Emaus u petak, 18. svibnja u poslijepodnevnim satima uputili su na dvodnevnom putovanje prema Petrčanima, malenom naselju u Zadarskoj županiji gdje ih je ugostio vlč. Ante Sorić, ravnatelj klasične gimnazije Ivana Pavla II. u Zadru.

emaus na orguljamaPrvi dan studijske posjete, članovi Udruge katoličkih studenata Emaus krenuli su u obilazak Zadra, gdje ih je jedan od učenika klasične gimnazije Ivana Pavla II. upoznao s kulturnim i povijesnim znamenitostima ovog predivnog grada. Studenti iz Sarajeva imali su priliku uživati u ljepoti i povijesti katedrale sv. Stošije, Crkvi sv. Šime ali i povijesnim pričama o poznatom simbolu grada Zadra, Crkvi sv. Donata. Nakon obilaska grada, prvi dan završili su bdjenjem u Crkvi Gospe od zdravlja u Zadru, nakon čega je uslijedilo druženje uz pjesmu s mladim domaćinima.

Drugi dan započeo je Euharistijskim slavljem u crkvi sv. Ivana i Pavla u naselju Petrčane, gdje su bili članovi i smješteni. Kao znak zahvalnosti za dobrodošlicu i ugodno druženje, članovi UKS Emaus glazbeno su animirali sv. misu, te tako i predstavili jednu od aktivnosti Udruge, tj. bend Emaus koji redovno svira na nedjeljnim sv. misama.

Emaus animira sv. misuStudijsko putovanje Udruge katoličkih studenata Emaus, kao nagrada za trud i angažman za sudjelovanje u svim projektnim aktivnostima, završen je u nedjelju s ručkom u obiteljima iz Zadra koji su otvorili svoja vrata te toplo ugostili članove Udruge ali i pripremili ručak na kojem su razmijenili svoja iskustva s posjete i obećali jedni drugima da će stvoreno prijateljstvo njegovati i u budućnosti, pozvavši domaćina i mlade iz Zadra, baš kao i obitelji koje su ih ugostile u posjet Sarajevu i Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II.

Ružica Marković