Zahvalna misa Udruge katoličkih studenata Emaus

bend emaus KopirajU nedjelju, 3. lipnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u organizaciji Udruge katoličkih studenata Emaus, upriličena je misa zahvalnica Te Deum za sve članove Udruge Emaus.
Misu zahvalnicu predvodio je vlč. Ivan Ivanković, župni kapelan župe Uznesenja Blažene Djevice Marije na Stupu, dok je misu animirao bend koji djeluju u sklopu Udruge katoličkih studenata Emaus.

U prigodnoj propovijedi, vlč. Ivan podsjetio je mlade na zajedništvo Boga i čovjeka, naglasivši kako se čovjek ne može sam razvijati, nego kako je u njegovom rastu potreban kristalan odnos s Bogom, iz nečega se ostvaruje i kvalitetna komunikacija s bližnjima. Pozvao je mlade da čitaju Božju riječ, kazavši kako tako mogu živjeti ljubav, koju možemo prepoznati u evanđeljima.

Te Deum zahvalna misa bila je posljednja aktivnost Udruge katoličkih studenata Emaus koji su u protekloj akademskoj godini okupile stotine mladih, koji su imali priliku sudjelovati u brojnim projektima i aktivnostima Udruge, te tako obogatiti svoj studentski život. Na ovoj svetoj misi, upravo su studenti zahvalili Bogu za prilike i izazove u kojima su mnogo toga naučili, upoznati mnoge ljude ali i razvijali svoje talente i vještine.

emaus misa zahvalnica KopirajTakođer su misu zahvalnicu iskoristili da zajedno pomole za izazove i ispitno razdoblje koje ih očekuje u skorije vrijeme, kako bi na vrijeme završili svoje studentske obveze, odmorili se i spremno dočekali nove aktivnosti Udruge katoličkih studenata Emaus u sljedećoj akademskoj godini. Zahvalni susret završen je druženjem u prostorijama Centra za mlade Ivan Pavao II.

Podsjećanja radi, u protekloj akademskoj godini, Udruga katoličkih studenata Emaus realizirala je sljedeće aktivnosti: nedjeljne sv. mise u crkvi sv. Josipa na Marijin Dvoru, ponedjeljkom susrete mladih koji su sudjelovali na bogatim i zanimljivim predavanjima, humanitarne akcije, studijska putovanja, druženja povodom maskenbala, Valentinova i sl.

 Ružica Marković, Mateo Bunjevac