Emotivna i dirljiva izvedba predstave u Sarajevu

Emaus predstava Zepce 1Nakon uspješnog izvođenja predstave Sretan ti 18. rođendan, mama! koju je Udruga katoličkih studenata (UKS) Emaus izvela za Uskrs u Sarajevu, ali i na nedavno održavnom humanitarnom događaju u Žepču, članovi UKS-a Emaus u srijedu 20. lipnja predstavu su izveli na Katehetskoj ljetnoj školi BK BiH održanoj u prostorijama Katoličkog školskog centra sv. Josip u Sarajevu.

Na poziv vlč. Tomislava Mlakića, predstojnika Katehetskog ureda Vrhbosanske nadbiskupije, jednog od osnivača Udruge katoličkih studenata Emaus davne 1998. godine, članovi glumačke sekcije Udruge Emaus, prihvatili su poziv da program Katehetske ljetne škole BK BIH obogate izvedbom ove dirljive predstave. Na samom početku, nazočne katehete pozdravila je Deana Relatić, predsjednica Udruge te predstavila rad i djelovanje Udruge, kao i njene aktivnosti nakon čega je uslijedio izvođenje predstave.

Emotivna i dirljiva izvedba predstave koja jasno prikazuje izazove s kojima se mladi danas suočavaju i trendove koji se mladima nameću, inspirirala je i vlč. Tomislava Mlakića, koji iako nije planirao održati govor poslije predstave, ipak to učini. U svom obraćanju naglasio je kako svi koji rade s mladima ne smiju gušiti mlade i njihove talente, budući da ih mladi posjeduju i više nego što mislimo. Također je pozvao sve vjeroučitelje da ugoste članove Udruge katoličkih studenata Emaus u svojim župnim zajednicama, kako bi zajedničkim snagama podržavali talente mladih ali i širi pozitivnu sliku o mladima iz Bosne i Hercegovine.

Po završetku predstave, članovi Udruge katoličkih studenata Emaus ostali su na zajedničkom druženju s katehetama, te dogovorili buduća gostovanja Udruge.

Ovom prilikom Udruga katoličkih studenata Emaus zahvaljuje se na pozivu i ukazanom povjerenju.

Stipica Lešić