Kakav je tvoj odgovor?

3. 10. Sinoda za mladeStigao je i ovaj dan. Dan kada se na poseban način razmišlja o mladima i s mladima. Ovi dani su jasni pokazatelji stalne brige Crkve za mlade. Crkva će na svojoj redovitoj općoj skupštini Biskupske sinode, od 3. do 28. listopada, promišljati na temu: Mladi, vjera i razlučivanje zvanja.

Crkva je uvijek računala s mladima i za njih. Mladi su pokazatelji strujanja kojim putom ide Crkva. Želimo li rast Crkve u svetosti i ljubavi onda i mi mladi moramo u jedinstvu rasti u toj istoj svetosti i ljubavi.

Sam početak pripremnog dokumenta, Mladi, vjera i razlučivanje zvanja, potiče nas upravo na istinsku radost koju može dati samo Bog.
‘To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna’ (Iv 15, 11): eto Božjeg plana za muškarce i žene svakog doba te dakle i za sve mladiće i djevojke trećeg tisućljeća, bez iznimke.
Potpuna radost ostvariva je uz rast svetosti i ljubavi, što je i najbolje svjedočanstvo nas mladih za novu evangelizaciju. Nedostatak Kristovih riječi u svakodnevnom životu prilika je nama mladima staviti se u službu Kristovih učenika.
Što čekamo? Odgovorimo kako samo mi znamo: najbolje, najorginalnije, neograničeno i nenadmašivo!
Dok svijetu odgovaramo tko smo i što smo neka se naše molitve stope u jednu nakanu: neka Duh Sveti vodi i ovu sinodu!