USUSRET JASLICAMA SVJETALA I ŽIVOTA

DSC00023Vrijeme došašća framaši iz Domaljevca započeli su u subotu, 1. prosinca uoči prve nedjelje došašća obredom paljenja svijeće ispred Jubilarnog križa kojeg su unijeli u župnu crkvu i zatim upalili prvu svijeću na adventskom vijencu, posebnome znaku vremena došašća u župi, kako ne bi bio samo Advent u Domaljevcu, nego da bi i Domaljevac bio u adventu, u budnosti za dar i za dobro.

Također, poslije obreda paljenja prve svijeće, framaši su imali i obred primanja i obnovu obećanja, dok su na prvu nedjelju došašća nakon svetih misa i nedjeljnog ručka, članovi humanitarne sekcije Otvori srce za ljude u potrebi započeli su svoj adventski hod posjetom korisnika staračkog doma Dobro srce u Domaljevcu odvojivši dio svog vremena za stare i nemoćne.

Paralelno s ovim aktivnostima, sretni smo i Bogu zahvalni da je i dio mladih iz naše župe proteklog vikenda sudjelovao na programu formacije animatora Mladi za mlade, programa Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. te započeli svoje prve korake u jednogodišnjoj formaciji koja se održava u Odžaku pod okriljem Regionalnog ureda Centra za mlade u Posavini.

Frama Domaljevac