„Koračajmo zajedno“: započeo ciklus radionica za učenike Srednje škole „28.juni“

Skola 1 KopirajU utorak, 5. ožujka održana je edukativna radionica za učenike Srednje škole 28. juni u Istočnom Sarajevu, čime je započeo ciklus radionica u sklopu projekta Koračajmo zajedno. Međureligijski projekt Koračajmo zajedno realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji sa Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske „Sveti Petar Sarajevski“ i studentima Fakulteta islamskih nauka.

Kako bi srednjoškolce upoznali sa svrhom međureligijskog projekta Koračajmo zajedno, vršnjački edukatori Katarina Trapara i Ružica Marković realizirale su uvodnu radionicu prilikom koje su učenici upoznati s problemom stereotipa i predrasuda u našem društvu. Radionica je bila interaktivnog tipa u sklopu koje su učenici iznosili vlastita iskustva i saznanja, te su naučili važnost nadilaženja spomenutih problema društva.
Uvodna edukativna radionica za srednjoškolce je uspješno održana budući da su mladi osvijestili važnost izgradnje međusobnog dijaloga i mira kojim obogaćujemo naše društvo. Srednjoškolci i edukatori su podijelili mišljenje da kroz edukaciju i upoznavanje s temom predrasuda i stereotipa, mladi su u mogućnosti otkriti ljepotu suživota i međusobnog uvažavanja osvijestivši na koji način takva ponašanja mogu utjecati na svakodnevni život i međusobnu komunikaciju unutar društva.
Skola 2 Kopiraj

Ružica Marković