Mladi protiv gladi- Akcija Udruge katoličkih studenata Emaus

mladi posterUdruga katoličkih studenata Emaus u suradnji s Nadbiskupijskim centrom za pastoral mladih Ivan Pavao II. i ove godine 29. i 30. ožujka tradicionalno organizira humanitarnu akciju Mladi protiv gladi koja će se održati na području grada Sarajeva.

Žedan sam jedna je od posljednjih Isusovih rečenica na križu. Krist u trenutku svoje muke osjeća žeđ- za čovjekom i njegovom brigom. Jer, želi da ga čovjek ljubi, a tek tako, ljubeći drugoga, čovjek istinski izlazi iz sebe i postaje u punini čovjek.

„Ljubiti one žedne naše ljubavi, prilika je postati čovjek u punom smislu. Mnogi su danas žedni naše ljubavi i pažnje. Mnogi gladuju i materijalno i duhovno. Bili solidaran s drugima, prilika je zaboraviti svoja četiri zida, staviti svoje probleme i potrebe u drugi plan i dati sebe drugima. To je puno više, a ne samo dati od sebe nego dati sebe.“- kazali su članovi Udruge katoličkih studenata Emaus, organizatori humanitarne akcije Mladi protiv gladi.

Za kraj su kazali kako ne možemo promijeniti svijet, ali možemo promijeniti sebe te pozvali sve zainteresirane volontere da ako žele sudjelovati u akciji, svoju prijavu pošalju putem maila udrugaemaus@gmail.com ili putem službene Facebook stranice. Prijave za volontere otvorene su do 18. ožujka.