Centar za mlade sudjelovao na seminaru u Nizozemskoj

eastpack 3U okviru europskog programa za mlade Erasmus+, od 7. do 10. ožujka, u Soestu, u Nizozemskoj, održan je seminar pod nazivom East West Dialogues (Dijalozi Istoka i Zapada). Događaj je okupio 24 sudionika iz različitih zemalja sjeverne, zapadne i istočne Europe.

Cilj ovog seminara bio je omogućiti razmjenu znanja i dobrih praksi u medjunarodnom volontiranju u okviru organizacija koje primaju i šalju volontere, te upravljaju projektima.
Na interaktivan i zanimljiv način, sudionici su mogli proći od same aplikacije, preko implementacije projekta i pratnje procesa učenja kod volontera do diseminacije rezultata. Jedan dio seminara bio je posvećen odlasku u Amsterdam, u Kuću Anne Franck gdje se također implemetiraju dva projekta u okviru programa europskih volonterskih servisa koji odnedavno nosi novi naziv – European Solidarity Corps (ESC). 

eastpack 1 Na seminaru je sudjelovala i predstavnica Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, Minja Todorović, koja je imala priliku predstaviti projektne aktivnosti Centra za mlade, te mogućnosti suradnje s drugim organizacijama.