Ususret Danu zdravlja

RADIONICA O ZDRAVLJU ODZAKJoš jedna edukativna radionica održana je 2. travnja za korisnike Centra za edukaciju i rehabilitaciju Kuća nade u Odžaku. Tema radionice bila je Dan zdravlja, koji se obilježava 7. travnja.

Na radionici koju je vodila Amanda Đogaš, voditeljica Regionalnog ureda u Posavini s korisnicima je govorila o važnosti očuvanja zdravlja kako bismo potaknuli svijest o zdravlju i temama vezanim za zdravlje kao što su prevencija, liječenje, rehabilitacija i drugo. Tema je prezentirana kroz prezentaciju, ali su sudionici pogledali i zanimljive video isječke o obilježavanju Dana zdravlja prethodnih godina.

RADIONICA O ZDRAVLJU ODZAK 2Spomenuta je također i univerzalna zdravstvena zaštita, koja za cilj ima ispuniti zdravstvene potrebe ljudi bez da oni zbog toga trpe financijske poteškoće. Nakon što su sudionici obradili ovu temu, osvrnuli su se i na nasilje koje je danas nažalost veoma aktualno, a ozbiljno narušava zdravlje svakog pojedinca. Cilj toga bio je podizanje osjetljivosti za problem nasilja te poticanje odbacivanja nasilnog ponašanja. Mladi su na koncu radionice sami progovorili o tome kakvo ponašanje treba izbjegavati i kakvo ponašanje šteti psihofizičkom razvoju i zdravlju pojedinca.

Amanda Đogaš