Edukacija u sklopu projekta IUVENES FRUCTUS

Kornica 1U subotu, 06.04.2019. god., u Kornici je održana četvrta edukacija budućih mladih poljoprivrednika u sklopu projekta IUVENES FRUCTUS, na temu kalemljenja.
Prema dogovoru, sudionici su se okupili u Regionalnom uredu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., u 9h.

Četvrto predavanje organizirano je u suradnji s dipl. ing. agr. Petrom Ninić. Gosp. Petar je svoj rad i dugogodišnje iskustvo u rasadničarskoj proizvodnji starih i otpornih sorti voća podijelio s polaznicima projekta Iuvenes fructus kroz teme o mladim poduzetnicima u agrobiznisu i kalemljenju voća. Osim teoretskog dijela demonstrirao je kalemljenje voća u voćnjaku, te su se i sami polaznici okušali u toj zaista zanimljivoj i korisnoj tehnici.

Kornica 2
Osim ovogodišnjih polaznika projekta, edukaciji su prisustvovali i neki od dobitnika start-up poticaja iz prošlih ciklusa edukacije.
Polaznike su pozdravile časna sestra Rudolfa iz župe Čardak i gđa Ružica koje aktivno prate projekt Iuvenes fructus te su izrazile želju da se mladima obrate uz posebne riječi podrške. Kandidatima se obratio i gosp. Jozo Šušak, predsjednik savjeta Mjesne zajednice Kornica.
Ovih putem se zahvaljujemo gosp. Petru koji je svojim predavanjem obogatio znanja naših polaznika.