Koračajmo zajedno: Završen ciklus radionica u KŠC “Sv. Pavao” Zenica

Zenica 2 1 KopirajU ponedjeljak 13. svibnja u Katoličkom školskom centru Sv. Pavao u Zenici održana je treća, a ujedno i posljednja radionica u ovom ciklusu projekta Koračajmo zajedno koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u suradnji sa Pravoslavnim centrom za mlade Sv. Petar Sarajevski iz Istočnog Sarajeva i studentima Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.
Zadnja radionica je nosila naziv “Slušam te gledam te – identitet, kultura i vrijednost”, a vodili su je vršnjački edukatori Stefan Terzić i Haris Sarajlija. Učenici trećih razreda gimnazije imali su priliku saznati nešto novo o identitetu i kulturi te shvatiti koje su to zajedničke vrijednosti koje nas povezuju bez obzira na naše etničke i vjerske razlike. Također, treneri su pohvalili koliko su učenici svjesni važnosti međusobnog zajedništva i uvažavanja jedni drugih.
Na kraju radionice učenicima su predstavljeni kampovi koji se realiziraju u toku ovog projekta, i pozvani su na sudjelovanje na Interetničkom kampu u Mostaru i dugogodišnjem ekumenskom kampu Friedensgrund koji će se ove godine održati u Komušini kod Teslića.

Zenica 2 2 Kopiraj

Stefan Terzić