Drugi dan kampa Friedensgrund BiH obilježilo upoznavanje s pravoslavnim običajima

crkva teslicU nedjelju 14. srpnja drugi dan kampa Friedensgrund, obilježio je posjet Tesliću i hramu Svete Trojice gdje su sudionici kampa bili nazočni na pravoslavnoj liturgiji. Po završetku bogosluženja, mladi su se okupili u parohijskom domu, gdje ih je pozdravio đakon Tadija Nikčević. Đakon Tadija je mladim predstavio hram, te njegove karakteristike i važnost za grad Teslić.

Po povratku u kamp uslijedile su radionice na tri različite teme u kojima su sudionica sudjelovali podijeljeni u tri grupe. Na radionicama koje su vodile vršnjačke edukatorice Sunčica Đukanović, Anđela Paleksić i Deana Relatić, s mladima se razgovaralo o komunikaciji i prevazilaženju sukoba, razvoj empatije i osvještavanje postupaka koji su u osnovi pozitivnih poruka.
dvoristeU večernjim satima, mladi su učili pjesme u duhu Taize-a, a tijekom večere imali su priliku vidjeti kakvi su običaji kod pravoslavnog naroda u Bosni i Hercegovini prilikom proslavljanja Krsne slave. Mladi pravoslavne vjere su predstavili zanimljive običaje i hranu koja se tom prilikom priprema.
U nastavku programa, mladi su uživali u filmskoj večeri, a kao i prethodni dan, još jedno veče u kampu završeno je molitvom u duhu Taize-a.

slika radionica