Koračajmo zajedno: Četvrti dan Friedensgrund kampa obilježen izletom u Tešanj

tvrdjava 3U utorak 16. srpnja završen je četvrti dan ljetnog ekumenskog kampa mira Friedensgrund BiH, koji se realizira u sklopu projekta Koračajmo zajedno.

Dan je započeo molitvom u duhu Taize-a gdje su mladi u zajedništvu slavili Boga, a nakon doručka uputili su se ka Tešnju.
Prvo mjesto koje su posjetili bila je Ferhat Pašina džamija, gdje ih je dočekao Enver efendija Kurtić te ih upoznao s poviješću nastanka ovog vjerskog objekta, te s aktivnostima mladih koji djeluju pri Islamskoj zajednici. Također, Imam je naglasio dobru saradnju i dijalog Islamske zajednice Tešanj s drugim vjerskim zajednicama, katoličkom i srpskom pravoslavnom crkvom.
dzamijatesanjŠetnja kroz Tešanj nastavljena je do jednog od nacionalnih spomenika u Bosni i Hercegovini, srednjovjekovne tvrđave. Posjet tvrđavi je bio posebno zanimljiv za sve sudionike, a svakako je dojam ostavila i stalna povijesna postavka Muzeja Tešanj koju su mladi vidjeli u unutrašnjosti tvrđave.
logorska vatraU poslijepodnevnim satima sudionici kampa su imali priliku za odmor i uživanje na bazenu u Etno sela Usora. Večernje druženje proteklo je uz igru, smjeh i pjesmu oko logorske vatre, a dan je kao i svaki prethodni završio s molitvom.