Travnik: Upriličeno druženje učenika s vjerskim službenicima

Kava Travnik 2019Popularni koncept promocije dijaloga i suradnje pod nazivom “Kava sa…” stigao je i u naš školski Centar, ovaj put u sklopu projekta “Koračajmo zajedno”.

Ovaj vid komunikacije, koji je postao popularan širom svijeta u posljednjih nekoliko godina, posebno na polju razvoja dijaloga između mladih i državnih lidera, ugostio je župnika župe sv. Ivana Krstitelja i dekana Travničkog dekanata preč. Marka Mikića, profesoricu vjeronauka Mješovite srednje škole “Travnik” Bakiru Karahodža i Ahmeda Tabakovića ispred Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu.

Ovaj susret okupio je učenike dviju travničkih gimnazija te im otvorio prostor za dijalog, razmjenu iskustava i međusobno upoznavanje. Direktorica Gimnazije Ivana Ćurčić, pozdravila je goste susreta i zahvalila im se na sudjelovanju na ovom događaju koji je pružio mladima iz obje škole mogućnost učenja o običajima i tradicijama koje su prisutne u Bosni i Hercegovini te razvoja diskusije i rješavanje nedoumica, posebno na polju dijaloga između pripadnika različitih vjerskih zajednica.

Ova inicijativa jedna je od nekoliko aktivnosti u sklopu projekta koji je nedavno počeo s implementacijom uz sudjelovanje dvije škole iz Travnika. Naši učenici će dobiti priliku za nastavak rada na ovome projektu već krajem ovog mjeseca kada će biti organizirana prva studijska posjeta u sklopu projekta.

Alen Gudalo