SHKM: Zahvalnost i poziv na svetost

srce snijegKroz četvrtu katehezu, autor Petar Cigelj želi sudionike potaknuti da cijene život i drže ga velikim dobrom, prepoznaju vrijednost zahvalnosti kao odgovora na Božji poziv, razumiju Isusov poziv na svetost osobnim, te upoznaju svećenički i redovnički poziv, kao i poziv na posvećeni laikat.

Promišljajući Isusova Blaženstva izrečena na Gori, Božja riječ biva upućena nama i konkretizirana u našoj svakodnevici. Jer Isus više ne govori samo apostolima i suvremenicima, nego osobno meni i tjera me da promišljam o svom životu u jednom drugačijem svjetlu.

Blago meni koji sam siromašan duhom, ožalošćen, gladan i žedan pravednosti, čist srcem…
No jesam li doista takav i što je još važnije, vjerujem li u Božja obećanja? Vjerujem li da će se ona ispuniti, ovdje i/li u vječnosti?

To povjerenje temelj je svakom pozivu i svakom poslanju – laičkom, bračnom, svećeničkom i redovničkom. Na koji način vidjet ćemo na brojnim svetopisamskim tekstovima… Zato vas pozivamo da se ne umorite promišljati, spoznavati, a nadasve vjerovati da Bog onima koji ga ljube sve okreće na dobro (usp. Rim 8,28).

Sadržaj kateheze, kao i radni materijal možete pronaći: ovdje

S. M. Izabela Đaković, MVZ