Instagram Live: Druženje sa Hfz. Salih-ef. Halilović

Najava hafiz CopyMeđureligijski projekt Koračajmo zajedno kojeg realizira Nadbiskupijskog centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. u suradnji s Pravoslavnim centrom za mlade Mitropolije dabrobosanske Sveti Petar Sarajevski i studentima Fakulteta islamskih nauka, uspješno se realizira već 7 godinu za redom.

Cilj projekta koji godišnje okuplja oko 500 mladih je raditi na nadilaženju predrasuda, upoznavanju različitih vjeroispovijesti kako bi zajedničkim snagama gradili mirniju i sigurniju budućnost u Bosni i Hercegovini. Kroz live druženja na Instagram profilu Centra, svi naši mladi imaju priliku upoznati različite goste, različitih vjeroispovijesti koji su bili uključeni u međureligijske aktivnosti. Ovog puta zahvaljujući projektu Koračajmo zajedno, live druženje u srijedu 06. svibnja s početkom u 18h vodit će Ahmed Tabaković, koordinator projekta u ime Fakulteta Islamskih Nauka, a gost će biti Hfz. Salih-ef. Halilović.

Salih-ef. Halilović, je studirao na univerzitetu Al-Azhar u Kairu gdje je diplomirao 2005. godine, a danas obavlja dužnost drugog imama u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu. Hfz. Salih ef. Halilović aktivno radi s učenicima i studentima po pitanju hifza. Muhaffiz je i ima preko deset učenika koji redovno uče hifz pred njim.

Kako je bilo studirati u Kairu, te na koji način uči mlade hifz, ali i o mnogim drugim temama, govorit će nam Salih-ef. Halilović.

Budite s nama i u srijedu, 06. svibnja u 18 sati na Instagram profilu, a profil možete pronaći ovdje.