Radionica o volonterizmu na Demokratskoj akademiji

82489793 1564821870356384 8895266289663682210 nU sklopu programa prve Demokratke akademije, u utorak, 30. lipnja uspješno je održana radionica u sklopu projekta Škola volonterizma, kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. već treću godinu uspješno realizira u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije.

Na radionici koju je održao Josip Milanović, projekt koordinator, učenici Katoličkog školskog centra sv. Josip iz Sarajeva i sv. Pavao iz Zenice, te učenici Srednje škole Ivan Goran Kovačić u Kiseljaku imali su priliku slušati o volonterizmu uopće. Svojim iskustvom i volonterskim primjerom, mladi su istaknuli koliko volonterski angažman uveliko doprinosi njihovom cjelovitom razvoju.

Tijekom radionice sudionici su podijelili i svoja volonterska iskustva tijekom pandemije izazvane koronavirusom, ali i razgovarali o mogućim volonterskim zadacima tijekom šeste volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja će se ove godine realizirati krajem rujna.

„Ja sam sretna što sam mogla tijekom pandemije volontirati i pomagati drugima, jer nekako vjerujem da je uvijek u ljudima postojala briga za druge kojima je pomoć potrebna. U ovome razdoblju to se posebno istaknulo i sretna sam što je volonterizam upravo proteklih nekoliko mjeseci dobio na značaju, jer smo shvatili kako moramo i trebamo računati jedni na druge“- istaknula je jedna od sudionica radionice.

Podsjećamo da su radionice u sklopu projekta Škola volonterizma u tijeku, te da svi zainteresirani koji žele da se u njihovoj lokalnoj zajednici, školi, župi radionica realizira mogu se javiti na e-mail: josip.ncm@gmail.com kako bi dogovorili detalje oko realizacije radionice.

Josip Milanović