Započeo 13. ljetni kamp mira Friedesgrund BiH

taize slikaU prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. započeo je u srijedu 29. srpnja, trinaesti po redu ljetni kamp mira Friedensgrund BiH. Kamp Friedensgrund BiH je dio međureligijskog projekta Koračajmo zajedno koji ima za cilj pružiti priliku mladim katolicima i pravoslavcima da se susretnu i dožive ljetovanje na drugačiji način – kroz spoj zabave, molitve, učenja i timskog rada.

IMG 20200730 WA0007Ove godine, iako u drukčijim okolnostima, zbog situacije izazvane sa Covid-19, mnogi mladi nisu spriječeni da se okupe u Centru za mlade, uz sve epidimiolške mjere. Naime, njih 30-tak iz Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Mostara, Orašja, Odžaka, Gornje Dubice, Tuzle, Domaljevca, Vareša, Viteza i Zenice, provest će sljedećih sedam dana u druženju, upoznavanju običaja i tradicija naroda u Bosni i Herecgovini, putovat će u prelijepi grad Mostar, te kroz duhovni i zabavni program otkrivati svoje talente i bogatstva okruženja u kojem žive.

IMG 20200730 WA0002Program kampa počeo je s večerom, gdje je sve prisutne pozdravio vlč. Šimo Maršić, poželivši svima dobrodošlicu te da se ugodno osjećaju u danima kampa koji  su pred njima.

Po završetku večere, sve sudionike pozdravila je koordinatorica kampa Marija Puljić, koja je predstavila program kampa, te što to očekuje mlade u danima koji su pred njima. Cijeli program će također voditi i vršnjački edukatori aktivni na projektu Koračajmo zajedno koji su se predstavili, a potom je uslijedila vježba upoznavanja gdje su mladi imali zadatak upoznati jedni druge u parovima, a potom se predstaviti i pred cijelom grupom.

IMG 20200730 WA0006Nakon upoznavanja sudionika, u program se uključio brat Richard preko Zoom aplkacije, iz kršćanske zajednice Taize u Francuskoj. S obzirom da se molitve u duhu Taize-a sastavni dio programa, brat Richard je mladima predstavio zajednicu Taize i način molitve, te također odgovarao na pitanja koja su mladi imali.

IMG 20200730 WA0001Program je završen zajedničkom molitvom u duhu Taize-a, a mladi sa nestrpljenjem očekuju nastavak programa na kampu.

Nadežda Mojsilović