72 sata bez kompromisa: Unatoč kiši volonterskog duha ne manjka

DSC 0334 CopyDrugog dana volonterske akcije 72 sata bez kompromisa u subotu 26. rujna, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. unatoč lošim vremenskim prilikama volonterskog duha nije nedostajalo.

Volonterski dan započeo je jutarnjom svetom misom, koju je u Centrovoj kapelici Sv. Ivana Pavla II., predvodio ravnatelj NCM-a vlč. Šimo Maršić u koncelebraciji s vlč. Damjanom Soldom, pastoralnim suradnikom u NCM-u.

Nakon duhovne okrjepe sudionici su imali zajednički doručak, a potom je uslijedio susret u auli.
Volontere je pozdravio koordinator akcije Josip Milanović, napravivši kratku evaluaciju na jučerašnji dan, te podsvijestivši im značaj samog imena akcije, stavivši naglasak da je riječ o 72-satnom djelovanju kojeg odlikuje beskompromisnost.
Potom je otkrio tko je od volontera na kojem zadatku, te su razvrstani na akcije prikupljanja hrane, spravljanja zimnice i izrade simboličnih darova za sve sudionike ovogodišnje akcije, a dio njih je raspoređen i na novu akciju sortiranja krumpira.

Na programu drugog dana za volontere okupljene u NCM-u, nakon obavljanja zadataka, je i sportski susret u Renovabisovoj dvorani, koji će predvoditi djelatnik Centra Mario Tucaković.

Medijski tim