Koračajmo zajedno: Upriličeno predstavljanje rezultata projekta u protekloj školskoj/akademskoj godini

Konferencija KZ 2020 3Dana 28. i 29. rujna 2020. godine, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, upriličena je konferencija u okviru međureligijskog projekta za mlade Koračajmo zajedno, koja je okupila koordinatore projekta, vršnjačke edukatore, suradnike na projektu i nekoliko sudionika projektnih aktivnosti.

Na samom početku ovog događaja, nazočne je pozdravila Nadežda Mojsilovć, djelatnica Centra za mlade, a zatim je Kenan Hodžić, sekretar Odbora za međureligijsku suradnju iz Zenice, govorio sudionicima o ulozi svakog pojedinca u procesu izgradnje mira i suživota u Bosni i Hercegovini. Nakon toga je uslijedio karatkometražni film pod nazivom „Sretan put“, koji zorno prikazuje stanje podijeljenog društva u Bosni i Hercegovini, kao i zajedničke poteškoće i vrijednosti bosanskohercegovačkog čovjeka, bez obzira na njegovu vjersku i nacionalnu pozadinu.

Konferencija KZ 2020 1

Nakon zajedničke večere, djelatnica Centra za mlade Marija Puljić predstavila je realizirane aktivnosti i postignute rezultate u okviru projekta Koračajmo zajedno, s posebnim osvrtom na izazove u radu tijekom pandemije koronavirusa, koja je iziskivala prilagodbu novonastaloj situaciji s obzirom na sadržaj i način realizacije projektnih aktivnosti.

Konferencija KZ 2020 2

Drugi dan konferencije bio je rezerviran za zajednički osvrt vršnjačkih edukatora i koordinatora na prethodno razdoblje te planiranje aktivnosti za novu školsku/akademsku godinu. Susret je završen zajedničkim osvježenjem i neformalnim druženjem sudionika.

120369895 337644627551922 4511955976400254783 n

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. zahvaljuje svim vršnjačkim edukatorima, upravama obrazovnih institucija te neformalnim udruženjima mladih koji su u protekloj školskoj/akademskoj godini pružili svoj doprinos i podršku za realizaciju aktivnosti projekta Koračajmo zajedno, kojemu je cilj doprinijeti stvaranju povoljnijeg društvenog ozračja, u kojemu će mladi prepoznati svoje mjesto i živjeti svoje poslanje u Bosni i Hercegovini.

M.P.