Sveta misa za uspješan početak novog semestra za članove Udruge katoličkih studenata Emaus

U srijedu 3. ožujka u kapelici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je sveta misa za studente za uspješan početak novog akademskog semestra, uspjeh i snagu svakog za osobni rast i razvoj, a koju je predvodio vlč. Dražan Kustura, predstojnik Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornik Vrhbosanske nadbiskupije.

U prigodnoj propovijedi, vlč. Dražen pozvao je studente da odgovorno i savjesno postupaju prema svom životu, da ne budu u sjeni drugih ljudi i priklonjeni nekoj ideji ili činu koja ne odražava njihove vrijednosti, već da savjesno i slobodno grade svoj život. Referirajući se na Evanđelje u kojem se navodi: „Tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj. I tko god hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga.“, studenti su imali priliku uočiti da služenje ne znači odbacivanje sebe, već integriranje svog postojanja u Božji naum, u slobodi i radosti. Sveto misno slavlje su animirali članovi Udruge katoličkih studenata Emaus koji su prigodnim korizmenim pjesmama doprinijeli slavlju.

Po završetku sv. mise uslijedio je sastanak na kojem se razgovaralo o humanitarnoj akciji Mladi protiv gladi, koja će se tradicionalno u organizaciji Udruge katoličkih studenata Emaus realizirati 12. i 13. ožujka u Konzum i Mercator trgovinama. Cilj humanitarne volonterske akcije je pomoći osobama i obiteljima u potrebi, ali i osigurati osnovne životne namirnice za potrebe javnih kuhinja na području grada Sarajeva.

Ovom prilikom članovi Udruge katoličkih studenata Emaus pozivaju sve mlade koji žele biti dijelom humanitarne akcije da se priključe kao volonteri, a građane grada Sarajeva da na gore naznačene datume posjete navedene trgovine i simboličnom donacijom podrže ovu akciju.

Svi zainteresirani se mogu prijaviti na mail: udrugaemaus@gmail.com ili porukom na Facebook stranici Udruge koju možete pronaći ovdje.

„Ne čekajte vođe, učinite to sami, čovjek čovjeku“ poručuju članovi Udruge katoličkih studenata Emaus.

Martina Milos