Najava: Izravan prijenos Nadbiskupijskog križnog puta mladih

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“, na inicijativu Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije, organizira Nadbiskupijski križni put mladih, koji će se održati 26. ožujka u 17 h, u  kapelici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u Sarajevu. Pobožnost križnog puta i misno slavlje predvodit će uzoriti Vinko kardinal Puljić.

Pobožnosti u kapelici Centra za mlade nazočit će ograničen broj mladih zbog poštivanja epidemioloških mjera nadležnih institucija. Međutim,  svim vjernicima Vrhbosanske nadbiskupije i šire bit će omogućen izravan prijenos, u suradnji s Medijskim centrom Vrhbosanske nadbiskupije, putem youtube kanala portala nedjelja.ba (https://www.youtube.com/watch?v=ar_pNydkz6g )

Križni put nas poziva na prihvaćanje životnih teškoća i križeva koji s Kristom vode do uskrsnuća. Upravo kroz ovu pobožnost potrebno je pripraviti se i dočekati s nadom u vječni život blagdan Kristovog uskrsnuća. Ove godine, na poseban način, molit ćemo za oporavak oboljelih u vremenu pandemije koronavirusa te za strpljivo nošenje s izazovima vremena.

Stoga pozivamo sve vjernike, osobito mlade, da se priduže pobožnosti križnog puta i misnom slavlju, putem dostupnih elektronskih medija.