Zimski susret za djecu bez roditeljskog staranja iz doma Bjelave

U razdoblju od 18. do 20. siječnja, u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Sarajevu, održan je zimski susret za djecu bez roditeljskog staranja, u okviru projekta Mali putokazi u život, koji je okupio 15 mladih iz dječjeg doma Bjelave. Susret je započeo sportskim radionicama u dvorani Centra za mlade. Pod vodstvom vršnjačkih edukatora Thomasa Perića, Rafaele Mirčić i Gabriele Šunjić te projekt koordinatorice Gorane Lovrić, sudionici su imali priliku istinski uživati u sportu kroz trodnevni događaj.

Večernji dio programa obilježili su zabavno – rekreativni trenutci, u kojima su mladi na poseban način uživali, radujući se, pjevajući i plešući.

Nakon napornog dana i druženja, kroz timski rad i natjecateljski duh, sudionici su umorni lijegali na spavanje. Sljedećeg dan bi se nastavile sportske aktivnosti u dvorani Centra. Sudionici su u revijalnom duhu prolazili zadani poligon te sudjelovali u raznim igrama. Održane su i utakmice u odbojci, košarci i nogometu. Uživanje mladih bilo je vidljivo kroz njihovu borbenost te natjecateljski duh.  Posljednji dan susreta obilježilo je natjecanje u igri graničara i u odbojci.

Na kraju ovoga susreta, mladi su ponijeli sa sobom lijepe uspomene na vrijeme koje su proveli zajedno te su bili zahvalni na prilici da zajedno provedu vrijeme družeći se kroz aktivnosti koje najviše vole.

Projekt Mali putokazi u životu je projekt kojeg Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. uspješno realizira od 2010. godine, a koji ima za cilj djeci iz dječjih domova bez roditeljske skrbi iz cijele Bosne i Hercegovine ponuditi priliku za dodatnom neformalnom edukacijom i socijalizacijom. Također cilj projekta je pružiti podršku djeci bez roditeljske skrbi u institucijama u Bosni i Hercegovini.

Gabriela Šunjić