Studenti UKS Emaus posjetili Udrugu katoličkih studenata Mi vidimo u Mostaru

U četvrtak, 10. veljače, kada Crkva u Hrvata slavi veliki blagdan bl. Alojzija Stepinca, zagrebačkog nadbiskupa i kardinala, Udruga katoličkih studenata Emaus iz Sarajeva posjetila je Udrugu katoličkih studenata Mi Vidimo iz Mostara.

Neposredno prije odlaska u Mostar, susret je započeo sv. misom u kapelici Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., kada je skupina mladih, zajedno s djelatnicima Centra slavila sv. misu povodom blagdana Stepinčeva. Sv. misu je predslavio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik, u koncelebraciji s ravnateljem vlč. dr. Šimom Maršićem i vlč. Stipicom Lešićem. Vlč. Matijević je u prigodnoj propovijedi istaknuo važnost nasljedovanja karizme bl. Stepinca, čovjeka koji je cijelo svoje biće dao za vjeru i domovinu i blaženika čija karizma poziva na djelovanje ne samo starije, nego i sve mlade. Misno slavlje su animirali mladi iz Udruge Emaus.

Po završetku misnoga slavlja, trinaest mladih na čelu s duhovnim asistentom Udruge, vlč. Ivanom Matijevićem uputilo se na jednodnevni izlet u Mostar. Po dolasku u Mostar mladi su se kratko okrijepili, nakon čega su imali priliku kratko razgledati grad. U 20 sati započeo je prigodni program u prostorijama Pastoralnoga centra katedralne Župe Marije Majke Crkve u Mostaru.

Susret je organiziran povodom Valentinova, a organizirali su ga mladi iz Udruge Mi Vidimo na čelu s vlč. Branimirom Bevandom, duhovnim asistentom. Mladi su ovom prigodom priredili scenski prikaz u kojemu su prikazali pogled današnjih mladih na ljubav.

Zatim je uslijedilo svjedočenje mladog bračnog para iz Splita, koji su posvjedočili svoju ljubav u predbračnoj čistoći, kao i jedan stariji bračni par koji je dokaz ljubavi unutar 61 godine braka. Sve je popratio orkestar iz Mostara na čelu s Emilom Bevandom. Po završetku programa, biskup Mostarko-Duvanjski i Trebinjsko-mrkanski udijelio je svoj blagoslov pred više od 350 mladih. Na kraju je uslijedilo druženje uz zakusku i  glazbu.

vlč. Ivan Matijević