Održana formacija animatora instruktora

U razdoblju od 18. do 20. ožujka u pastoralnom centru Marija Majka Crkve na Plitvicama, održan je prvi susret specijalizacije za animatore instruktore u okviru programa Mladi za mlade, koji realizira Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u suradnji sa Salezijanskom obitelji na kojem su sudjelovali mladi iz Bjelovarsko – križevačke i Varaždinske biskupije i Riječke nadbiskupije te troje troje mladih ispred Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II, Karla Martinović, Ivona Šuman i Ivana Vukoja.

 Na samom početku susreta budućim animatorima instruktorima predstavljen je program po kojem će se odvijati njihova formacija. Pod vodstvom Ive Vrabac – animatorice instruktorice, formacija je započela vježbom očekivanja Sušenje veša  s ciljem upoznavanjem sudionika s vlastitim očekivanjima i strahovima. Nakon vježbe sudionicima su podijeljeni Priručnici za animatore instruktore.                             

Drugi dan susreta započeo je radionicom Tko je to a-tor instruktor pod vodstvom s. Maje Dolenec predstavnicom Salezijanske obitelji. Rad programa nastavljen je u malim grupama gdje su sudionici svoje naučeno znanje trebali primijeniti u određenim radionicama. Zatim je uslijedilo pokorničko bogoslužje uz priliku za sv. ispovijed. Sveto misno slavlje predvodio je vlč. Zoran Grgić – povjerenik za mlade Bjelovarsko – križevačke biskupije uz koncelebraciju vlč. Stjepana Tribuljaka . U prigodnoj homiliji vlč. Zoran naglasak je stavio na kreposni život sv. Josipa i njegove važne uloge u našem odgojiteljskom poslanju.

Nakon svetog misnog slavlja, program je nastavljen prigodnim radionicama koje su vodili naši budući animatori instruktori. Večer je završena zajedničkom molitvom.

Treći dan susreta započeo je molitvom, nastavkom rada u malim grupama te evaluacijom proteklog vikenda. Susret je završen svetim misnim slavljem vlč. Petra Beline, te zajedničkim ručkom i odlaskom budućih animatora instruktora svojim zajednicama da ono što su primili ovog vikenda uspješno realiziraju u svom animatorskom poslanju.

Ivana Vukoja