Sudionici projekta Iuvenes Fructus na Sajmu gospodarstva u Mostaru

U srijedu, 06.travnja sudionici edukacije u sklopu projekta „Osposobljavanje mladih  za rad u voćarstvu – Iuvenes Fructus“  posjetili su Sajam gospodarstva u Mostaru koji se ove godine održava u razdoblju od 05.04 do 09.04.2022.

Pored koordinatorica projekta iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ Ivane Klačar i Amande Đogaš sajam su posjetili i polaznici koji su pohađali jednogodišnju edukaciju o voćarstvu i dobili start up poticaj za svoje poljoprivredne proizvode.

Na sajmu su polaznici imali prigodu razgovarati sa izlagačima, pogledati nove mašine i tehnologiju, te razmijeniti iskustva i razmijeniti kontakte sa poljoprivrednim firmama, kao i kupiti proizvode koji su se izlagali na štandovima.

Projekt „Osposobljavanje mladih za rad u voćarstvu – Iuvenes Fructus“ organizira Nadbiskupijski centar zapastoral mladih „Ivan Pavao II.“ u suradnji sa poduzećem Zorg In d.o.o. Kornica, Srednjom strukovnom školom iz Orašja, Srednjom školom Pero Zečević iz Odžaka i Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske, a uz financijsku potporu Renovabisa iz Njemačke.

Ivana Klačar