Koračajmo zajedno: Uspostavljena suradnja s OŠ „Mehmeda Handžić“

U srijedu 27.  travnja  u OŠ Mehmed Handžić na Ilidži  održana je prva  radionica pod nazivom Prevazilaženje stereotipa i predrasuda u sklopu projekta Koračajmo zajedno, kojeg realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II u suradnji s Fakultetom islamskih nauka u Sarajevu i mladima pravoslavne vjeroispovijesti.

Na samo početku radionice profesor Muhamed Mutap je uputio dobrodošlicu vršnjačkim edukatorima, a potom je Amina Čolaković predstavila projekt Koračajmo zajedno i njegove aktivnosti. Vršnjački edukatori na projektu Anđela Paleksić i Željko Maksimović imali su priliku razgovarati s učenicima o stereotipima i predrasudama, o njihovoj prisutnosti kod svih nas, te koliko je važno osvijestiti mlade, naučiti ih kako prepoznati predrasude te djelovati u cilju njihovog nadilaženja.

Ovom radionicom smo uspostavili suradnju s OŠ Mehmeda Handžić te se zahvaljujemo profesoru Muhamedu Mutapa koji nas je srdačno dočekao, kao i direktoru škole Vedadu Imamoviću na ukazanom povjerenju.