Rezultati natječaja za najbolji literarni rad „I moj glas je važan“

S ciljem poticanja mladih na razvoj kritičkog mišljenja i izražavanje vlastitih stavova, Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u mjesecu travnju, raspisao je natječaj za najbolji literarni rad, u okviru projekta Mladi i demokracija – Vision is decision, na temu Moć jedne olovke- I moj glas je važan!.

Kako mladi razmišljaju, što imaju reći te koliko žele da se i njihov glas čuje, čitali smo u mnoštvu pristiglih radova na adresu Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II..

Stoga se stručno povjerenstvo, u sastavu Nataša Kelić,  profesorica hrvatskog jezika u Katoličkom školskom centru Sv. Josip, Josipa Prskalo, novinarka Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije i Josip Milanović, pisac i djelatnik NCM Ivan Pavao II., sastalo u utorak, 17. svibnja te odabralo najbolje literarne radove. Ocjenjivanje radova vršeno je u dvije kategorije: srednjoškolci i studenti.

U kategoriji srednjoškolci, nagrade su osvojili:

1. Mihaela Jerkić, Katolički školski centar Sv. Josip u Sarajevu

2. Emir Šetkić, Katolički školski centar Sv. Josip u Sarajevu

3. Iva Ilić, Srednja mješovita škola Žepče

U kategoriji studenti, najbolje ocijenjene radove potpisuju:

1. Andrijana Marold, Agronomski i prehrambeno – tehnološki fakultet Sveučilišta u Mostaru

2.  Thomas Perić, Akademija likovnih umjetnosti Univerziteta u Sarajevu

3. Nina Rezić, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru

Pobjednicima čestitamo, a svim mladima zahvaljujemo za sudjelovanje. Želimo im da nastave biti nositelji nade i pokretači promjena u društvu. Jer, njihov glas je itekako važan!

M. Puljić