Vrhbosanska nadbiskupija bogatija za tri nova animatora instruktora

U razdoblju od  20. do 22. svibnja u Zagrebu održan je treći, ujedno i posljednji susret za animatore instruktore u okviru programa Mladi za mlade, kojeg ealizira Ured za mlade Hrvatske biskupske konferencije (HBK) u suradnji sa Salezijanskom obitelji.

Susret je i ovaj put okupio mlade iz Bjelovarsko-križevačke, Varaždinske biskupije i Riječke nadbiskupije te troje mladih, predstavnika Vrhbosanske nadbiskupije koji su završili formacijske susrete animatora u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.  

Tako su animatorice, Karla Martinović, Ivona Šuman i Ivana Vukoja sudjelovale u programu koji je započeo u petak, 20. svibnja radionicom u komunikaciji koju je vodila animatora instruktorica Manda Zrno, a koja je u svome predavanju istaknula budućim animatorima instruktorima važnost verbalne i neverbalne komunikacije u interakciji s mladima.

Drugi dan susreta započeo je molitvom, nakon koje su sudionici imali priliku detaljno obraditi skriptu za animatore instruktore zajedno s dugogodišnjim animatoricama instruktoricama s. Majom Dolenec i Ivom Vrabac. U poslijepodnevnim satima pod vodstvom s. Maja Dolenec predstavnicom Salezijanske obitelji održana je radionica pod nazivom Preventivni sustav gdje je istaknula don Boscov odgojni sustav koji je od velike važnosti u radu animatora instruktora.

Treći dan vikenda ujedno i posljednji dan, započeo je evaluacijom, a završen svetim misnim slavljem koje je predvodio vlč. Zoran Grgić, povjerenik za mlade Bjelovarsko-križevačke biskupije. U svojoj propovijedi istaknuo je kako se svaki animator instruktor na svoj način ostvaruje svoje poslanje, te kako se uz Duha Branitelja ne moraju bojati svoga poslanja. Naglasio je i kako je svatko od animatora pozvan navješćivati radosnu vijest i prenositi je u svoj rad s mladima i budućim animatorima.

Susret je završen podjelom certifikata, te zajedničkim ručkom.

Vrhbosanska nadbiskupija, ali i Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. ovim susretom bogatiji su za tri nove animatorice instruktorice kojima ovom prilikom čestitamo i želimo obilje Božjeg blagoslova i plodonosnog rada u svim budućim projektima i aktivnostima koje će realizirati i voditi kao animatori instruktori.

Ivana Vukoja, Josip Milanović