Godišnje planiranje aktivnosti djelatnika Centra za mlade Ivan Pavao II.

U razdoblju od 5. do 7. rujna, u Kući mira Franjevačkog sasmostana u Rami – Šćit, održano je godišnje planiranje aktivnosti djelatnika Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II.. Susret je započeo slavljem sv. mise koju je predslavio vlč. Ivan Matijević, pastoralni suradnik u Centru za mlade i duhovni asistent UKS Emaus, u koncelebraciji ravnatelja vlč. dr. Šime Maršića te vlč. Ivana Dragičevića, pastoralnog suradnika u Regionalnom uredu Centra za mlade u Posavini i vlč. Ljube Zadrića, pastoralnog suradnika u Centru za mlade u Sarajevu.

Na samom početku radnog dijela, djelatnike su pozdravili ravnatelj vlč. dr. Šimo Maršić i zamjenica ravnatelja Renata Vrdoljak, koji su ukratko predstavili program susreta. Zatim je uslijedio zajednički osvrt na izazove i poteškoće u radu te postignute rezultate tijekom protekle školske/akademske godine, kada je svatko od djelatnika imao priliku podijeliti svoja iskustva i opažanja.

Drugog dana susreta, djelatnici su nastavili raditi na raspodjeli dužnosti i odgovornosti za pojedine projekte i aktivnosti u novoj školskoj/akademskoj godini, te definiranju vremenskog okvira za realizaciju istih. Pored radnog dijela, program drugog dana je ponudio i rekreativne trenutke u prirodnom ambijentu dvorišta Franjevačkog samostana te sudjelovanje u slavlju sv. mise koju je predvodio vlč. Ivan Dragičević.

Jutarnji sati posljednjeg, trećeg dana iskorišteni su za upoznavanje povijesti župe i samostana Uznesenja Blažene Djevice Marije, pod vodstvom gvardijana fra Andrije Jozića, koji je ukratko predstavio povijesna događanja koja su obilježila ovaj kraj, umjetnički značaj crkve i skulptura koje se nalaze u dvorištu samostana te na poseban način istaknuo važnost triju žena za ramski puk: Blažena Djevica Marija, Diva Grabovčeva i ramska majka. U nastavku je uslijedio obilazak značajnih zbirki etnografskog muzeja.

Radni dio susreta nastavljen je definiranjem zaključaka i smjernica za kvalitetniji rad cjelokupnog osoblja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. s mladima koji su njegov razlog postojanja i središte djelovanja. Susret je završen slavljem sv. mise koju je predvodio vlč. Ljubo Zadrić, koji je u propovijedi ponovno podsjetio djelatnike da događaj planiranja predstavlja kralježnicu, odnosno strukturu djelovanja Centra za mlade, na temelju odlomka iz Lukina evanđelja koje donosi blaženstva koja predstavljaju kralježnicu Isusove misije i djelovanja.