Mladi spremni za volonterske izazove

Travnik 72 sata 2Ostalo je još nekoliko dana do realizacije sedme po redu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa koja se u Bosni i Hercegovini realizira od 2010. godine, a koja će ove godine započeti u konferencijom za medije, 29. rujna i trajati do 2. listopada.

Posebnost ovogodišnje volonterske akcije koja iz godine u godinu okuplja sve veći broj volontera je sudjelovanje mladih iz hercegovačkih biskupija koji će po prvi put doživjeti beskompromisno volontersko iskustvo i svoja 72 sata pokloniti potrebitima na ovome području.

A, kako bi motivirali što veći broj mladih iz cijele Bosne i Hercegovine da se u zajedništvu nesebično darujemo onima kojima je pomoć zaista potrebna, pitali smo volontere, partnere, vršnjačke edukatore, animatore instruktore koji su ranijih godina sudjelovali na akciji kakve ih uspomene vežu za volontersku akciju 72 sata bez kompromisa na što su odgovorili:

„Akcija 72 sata bez kompromisa meni je bila pokazatelj koliko BiH ima puno pravo računati sa svojim mladima. Bili su to sati u kojima su se miješali rad, smijeh, umor, i velika radost jer smo svi na konkretan način pomagali onima kojima je pomoć bila potrebna. Ovo je akcija u kojoj nema praznog hoda, akcija koja vrijedi.“ – na samome početku kazala nam je Josipa Prskalo, djelatnica Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije i voditeljica medijskog tima 72 sata bez kompromisa na protekle dvije akcije.

Alen Gudalo, voditelj Regionalnog ureda Centra za mlade Ivan Pavao II. u Travniku, volonter prve akcije 72 sata bez kompromisa o beskompromisnoj akciji kazao je kako je 72 sata bez kompromisa najuzbudljivija volonterska akcija koja se realizira u našoj zemlji.

„Činjenica da mladi od trenutka završetka akcije već pitaju za iduću govori koliko su mladi spremni aktivno sudjelovati u pružanju podrške građanima kojima je pomoć najpotrebnija. Mladi se posebno raduju i ekološkim aktivnostima tijekom ova tri dana, a upravo kroz ovaj projekt mladi dokazuju da su aktivni članovi društva i da rade na stvaranju zajedničkog dobra. Neka tako bude i ove godine!“ – istaknuo je on.

Vanja Smiljanić, dugogodišnja volonterka Centra za mlade Ivan Pavao II., prisjetila se također prve dvije volonterske akcije i istaknula kako iako nije znala što je tijekom akcije čeka, sam naziv akcije potaknuo je da se prijavi i nije pogriješila.

„Toliko radosti, sreće zbog pomoći drugima te ljubavi i zahvalnosti koju smo osjetili davalo nam je snage da unatoč umoru i naporima te dane ne zaboravimo cijeli život. Dobro je biti dobar i dobro je biti volonter. Prijavi se i imat ćeš lijepe uspomene za cijeli život.“ – poručila je Vanja Smiljanić svim volonterima.

Svi zainteresirani koji žele sudjelovati na sedmoj po redu volonterskoj akciji 72 sata bez kompromisa mogu se prijaviti do 15. rujna do ponoći. Na akciju mladi se mogu prijaviti individualno ili kao dio volonterske skupine, dok će projektni tim Centra za mlade biti u komunikaciji sa župnicima, kapelanima, časnim sestrama, nastavnicima i voditeljima skupina oko prijave projekata.

Prijavne obrasce potrebno je preuzeti na službenoj stranici (www.mladicentar.org), online ispuniti i poslati na e-mail: 72satabezkompromisa@gmail.com najkasnije, nakon čega će projektni tim sve prijavljene obavijestiti o daljnjim informacijama o akciji.

Zainteresirani volonteri, skupine volontera, župe, škole i Udruge iz hercegovačkih biskupija, svoje prijavne obrasce mogu poslati na mail: 72sata.hercegovina@gmail.com

Prijavne obrasce možete preuzeti ispod:

Prijavni obrazac- individualna prijava

Prijavni obrazac- obrazac za skupinu

Prijavni obrazac- projekt za realizaciju