Because We Care: Vršnjačko nasilje kao faktor rizika za suicid kod djece i mladih

U sklopu projekta Because We Care u razdoblju od 4. do 5. listopada 2022. godine u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je edukacija za nastavnike i stručne suradnike u školama na temu Vršnjačko nasilje kao faktor rizika za suicid kod djece i mladih. Edukaciju je predvodila Mirela Hadžić psihologinja i KBT psihoterapeutkinja, stručna suradnica u BHIDAPA.

U dvodnevnom susretu nastavnici i stručni suradnici imali su priliku slušati o temama koje su direktno vezane za vršnjačko nasilje i suicid kao posljedicu vršnjačkog nasilja. Kroz interaktivne radionice  pružena je mogućnost diskusije o praktičnim primjerima iz prakse kroz koje su nazočni mogli razgovarati o konkretnim situacijama, kako uočiti znakove i načinom postupanja u slučajevima kada primjete neke od znakova koji sugeriraju na suicid.

Projekt Because We Care ima za cilj pružiti dodatni sadržaj i edukaciju iz područja zaštite djece i mladih. Edukacija koja je okupila 22 nastavnika i stručna suradnika iz osam osnovnih i srednjih škola te vjerujemo da će im stečena znanja biti od koristi, kako u daljnjem radu tako i u prevenciji suicida kod djece i mladih.

Žaklina Brnadić