Održana druga formacija animatora za mlade iz Posavine

U prostorijama Regionalnog ureda Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. u Kornici, održana je druga formacija animatora, u okviru programa Mladi za mlade, u razdoblju od 27. do 29. Siječnja. Susret je okupio mlade iz posavskih župa: Odžaka, Domaljevca, Grebnica, Orašja,   Svilaja i Novog Sela, a na samom početku ih je pozdravila je voditeljica programa Ana Kulier. Nakon uvodne riječi sudionici su podijeljeni u manje skupine, koje su vodili animatori instruktori: Lana Todosijević, Matej Dužnović, Ivan Popović, Katarina Živković i Anđela Kljajić. Nakon osvrta na prošli susret i praktične vježbe Automibilska nesreća, dan je okončan zahvalnom molitvom.

Kroz razne radionice, igre i molitvu, instruktori su umjeravali sudionike ka otkrivanju važnosti  njihovog doprinosa u zajednici i uloge svake osobe, kako u svojoj obitelji, tako i u Crkvi i društvu. Kroz razgovor su dolazili do spoznaja o odnosu mladih i zajednice i na koji način tu zajednicu mogu učiniti boljom. Važan dio programa bila je i Vesela večer  kada su sudionici imali priliku pokazati timski duh i spremnost na suradnju. Svakodnevne jutarnje i večernje molitve su upotpunjavale vikend susret te pružale snagu za sve što je slijedilo tijekom dana. Program je okončan zajedničkom evaluacijom i sudjelovanjem u slavlju sv. mise.

I ova formacija je pokazala da svakim novim susretom mladi sve više sazrijevaju u svojoj vjeri te otkrivaju svoje mogućnosti i talente, što doprinosi osnaživanju njihovog identiteta i stjecanju potrebnih vještina za rad u animatorskom poslanju.

NCM