Svečano otvoren novi ciklus projekta Iuvenes fructus

U subotu 25. veljače, u crkvi sv. Josipa u Kornici upriličeno je otvorenje treće godine drugog ciklusa trogodišnjeg projekta Iuvenes fructus – Osposobljavanje mladih za rad u voćarstvu. Prije ceremonije otvorenja, upriličena je sv. Misa koju je predslavio fra Jozo Puškarić, župnik župe Gornja Dubica u koncelebraciji s ravnateljem Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih vlč. Šimom Maršić, dekanom doborskog dekanata preč. Ilijom Orkić, župnikom župe Modriča vlč. Antom Perić, te župnikom župe Kopanice, vlč. Vladom Jagustin. Misno slavlje uveličao je župni zbor iz Odžaka pod vodstvom s. Agnieszke.

Na samom početku sv. Mise, vjernike je pozdravio vlč. Šimo uz nekoliko riječi o važnosti ovoga projekta. U prigodnoj propovijedi fra Jozo je istaknuo kako nijedan čovjek nije “otpisan“ od Gospodina i da uvijek ima nade za povratak na pravi put. „Možda u očima svijeta i zaslužujemo ponekad osudu i prijezir svojim zlim ponašanjem, ali kada je riječ o Isusu – ne postoji vesta grijeha koja bi umanjila Njegovu ljubav prema nama!“

Po završetku sv. Mise uslijedio je drugi dio – otvaranje treće godine projekta i predstavljanje rezultata dosadašnjih godina projekta Iuvenes fructus. Na početku je vlč. Maršić, ravnatelj NCM-a, još jednom pozdravio nazočne te se zahvalio svima na podršci u radu Centra za mlade. Gostima su se obratili Petar Lušo, direktor partnerske firme na projektu- Zorg-In, dekan preč. Ilija Orkić,  zamjenik načelnika općine Šamac Đuro Ivanović, član parlamenta Federacije BiH iz Odžaka Mijo Matanović, te Franjo Jukić, predstavnik sekreterijata za izbjeglice i raseljena lica. Program je moderirala Anđela Kljajić, animatorica iz Odžaka.

I ove godine na projektu sudjeluju mladi iz raznih dijelova naše Nadbiskupije: Odžak, Orašje, Vidovice, Tolisa, Žepče, Vareš.

Nakon programa uslijedio je ručak, a potom su polaznici projekta imali sastanak s koordinatoricom projekta Amandom Đogaš i predavačicama Ivanom Knežević i Goranom Benković u prostorijama Regionalnog ureda Centra za mlade u Kornici. 

Podsjetimo, Iuvenes fructus je projekt koji realizira Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II., u suradnji s poljoprivrednim poduzećem Zorg-In d.o.o. u Kornici, Srednjom strukovnom školom u Orašju, Srednjom školom Pero Zečević u Odžaku te s Ministarstvom poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Županije Posavske.