Održana sjednica Vijeća za mlade i interdisciplinarni seminar “Vodstvo kao služenje”

Dana 10. ožujka u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. održana je VI. redovita sjednica Trećeg saziva Vijeća za mlade Vrhbosanske nadbiskupije. Na samom početku, nazočne su pozdravili mons. Tomo Vukšić, nadbiskup mitropolit vrhbosanski i vlč. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a. Nakon usvajanja zapisnika, te imenovanja novih vijećnika, na sjednici su predstavljeni i redovne aktivnosti Centra za mlade Ivan Pavao II.. Potom je uslijedio razgovor o Danu mladih Vrhbosanske nadbiskupije, te o radu s mladima u dekanatima i školama. Sjednica je svečano završena slavljem svete mise koju je predvodio nadbiskup Vukšić.

Nakon sjednice, uslijedio je trodnevni interdisciplinarni seminar za djelatnike NCM-a i vijećnike Vijeća za mlade. Seminar, na temu Vodstvo kao služenje, predvodili su: članica Uprave firme Altius savjetovanje iz Zagreba, zadužena za područje konzaltinga i edukacija dr. sc. Andreja Švigir, te profesor na Fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu dr. sc. p. Mijo Nikić, SJ, a u okviru NCM-ova projekta Nova generacija liderstva u Crkvi u BiH.

Tijekom susreta, obrađeno je nekoliko važnih tema koje su imale za cilj pomoći nazočnima da unaprijede svoje liderske potencijale na kršćanskim vrijednostima: Kako je Isus vodio ljude? Isus kao dobri pastir, U potrazi za talentima (Talent management) – Kako je Isus odabrao apostole?, Kako povećati emocionalnu inteligenciju i afektivnu zrelost, Lideri vs. Menadžeri – kako otkriti i razviti liderske potencijale, Kako graditi kvalitetne odnose? te Stvaranje u timu i motivacija – nitko nije otok (odnos muškaraca i žena).

Susret je završen u nedjelju, 12. ožujka zajedničkim plenumom te slavljem sv. mise zajedno s novom generacijom animatora Vrhbosanske nadbiskupije.