Održana treća formacija youth workera

U razdoblju od 12. do 14. svibnja, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., održana je treća, ujedno i posljednja formacija youth workera, na temu Uloge u timu, organizacijske vještine i upravljanje projektnim aktivnostima.

Program je započeo kratkim osvrtom na prošle susrete, kao i upoznavanjem s osnovama organizacije ljudi unutar određenih grupa.

Ovoga puta, mladi srednjoškolci i studenti iz različitih gradova Bosne i Hercegovine, imali su priliku praktično sudjelovati u organiziranju i realiziranju festivala duhovne glazbe MarijaFest BiH 2023. Od kreiranja rasporeda i vođenja radionica, do organiziranja grupa i koordinacije projekta – sve ovo su bili zadatci vrijednih youth workera, koji su uz koordinaciju djelatnika NCM-a Stefana Kukrića i Marije Puljić, uspješno realizirali spomenutu aktivnost.

A na pitanja koja je to razlika između rada s mladima i omladinskog rada, kako iskoristiti svoje kvalitete i što je sve potrebno za pisanje i realiziranje jednog projekta, mladima je odgovorio vanjski suradnik Centra za mlade Alen Gudalo. Mladi su imali priliku više upoznati sebe i naučiti kako napredovati u timu, kao i kako prepoznati svoje jake i slabe strane u radu s mladima.

Nakon uspješno realiziranog Marija Festa BiH 2023. godine, u nedjelju, 14. svibnja, mladi su imali sudjelovati i na posljednjoj radionici Timski rad i uloge u timu, koju je predvodila djelatnica Centra za mlade Marija Puljić. Kroz interaktinu radionicu, sudionici su imali priliku prepoznati prednosti timskog rada, definirati ključne karakteristike uspješnog tima te uraditi test samoprocjene za prepoznavanje vlastite uloge u timu.

Uz poruku da na mladima svijet ostaje i da mladi svakog dana pokazuju da žele i mogu preuzeti inicijativu, ova vesela, ali i radišna skupina, svoju edukaciju nastavit će na ljetnoj Akademiji ključnih kompetencija.

Andrea Vujović