Radionica o volonterizmu održana u Osnovnoj školi „dr. Boris Ćorić“

U utorak, 7. studenog, vršnjački edukatori i Youth Workers Centra za mlade, posjetili su Osnovnu školu „dr. Boris Ćorić“ u Kreševu gdje su održali radionicu o volonterizmu.

Na radionici su sudjelovali učenici 9tih razreda, koji su aktivni na sekciji za volontere. Nakon upoznavanja sa sudionicima i predstavljanja Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., voditelji radionice, Iris Vrdoljak i Nives Livančić, s mladima su razgovarale o temama što znači biti volonter, tko može volontirati i što za njih osobno to predstavlja. Nakon diskusije i podjele iskustava, mladi su podijeljeni u grupe, te su dobili zadatak kako da riješe određene probleme u zajednici. Potom je svaka grupa prezentirala i na kreativan način pokazala kako bi riješila jedan od globalnih problema uz pomoć volontera. Nakon prezentacije, svaki učenik je napisao svoju pozitivnu poruku o volonterizmu.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. se zahvaljuje Osnovnoj školi „dr. Boris Ćorić“ i vjeroučiteljici Tanji  Vijačkić na pozivu i suradnji.