Betlehemsko svjetlo mira stiglo u BiH

U ponedjeljak, 11. prosinca 2023. godine katolički skauti župe Presvetog Trojstva donijeli su Betlehemsko svijetlo mira na misu zornicu u Novi Travnik, kojeg su preuzeli prije dva dana u Linzu.

Beltehemsko svjetlo mira, upaljeno u špilji Isusova rođenja u Betlehemu 9. prosinca, u sklopu međunarodnoga adventskog slavlja u austrijskom Linzu, predano je skautima i izviđačima iz 30 europskih i američkih zemalja, među kojima su bili i katolički skauti župe Presvetog Trojstva iz Novog Travnika.

Delegacije su ga preuzele iz ruku ovogodišnjega “djeteta svjetla mira”, desetogodišnjeg Michaela Putza, a geslo ovogodišnjeg slavlja Betlehemskog svjetla glasi: “Mirotvorstvo čini sretnim”.

Betlehemsko svjetlo pali se prvu nedjelju došašća tijekom velike svečanosti u Betlehemu, na mjestu, u spilji, Isusova rođenja, a ove godine ga je upalila 12-ogodišnja palestinska kršćanka Pillar Jarayaseh. Svjetlo je nakon toga preneseno u Amman, odakle je zrakoplovom dopremljeno u Beč. Ovogodišnje dijete svjetla mira Michael Putz preuzeo je Svjetlo u bečkoj zračnoj luci Schwechat.

(kta/hrt)