10 godina međureligijskog projekta “Koračajmo zajedno”

U utorak 12. studenog, u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., okupili su se vršnjački edukatori projekta Koračajmo zajedno, u povodu obilježavanja desetogodišnjice ovog značajnog projekta, koji je započeo svoj put 2013. godine. Okupljanje je privuklo sudionike koji su ranije bili angažirani u projektu, kao i trenutne članove, zajedno s koordinatorima projekta i djelatnicima Centra.

Na samom početku programa, gostima se obratila koordinatorica projekta Nadežda Mojsilović, potom je sve prisutne pozdravila i Amina Čolaković, koordinator na projektu ispred Fakulteta Islamskih Nauka u Sarajevu. Ravnatelj Centra, vlč. Šimo Maršić, srdačno je pozdravio sve prisutne i naglasio važnost ovakvih susreta, ističući da “ne postoji put do mira, mir je put.” Pozvao je mlade da nastave hrabro koračati i dalje na tom putu mira i suživota.

U nastavku susreta, putem Zoom-a su se obratili edukatori koji nisu mogli biti nazočni na proslavi, a koji se nalaze u Italiji i Austriji, i u drugim gradovima u BiH. Uslijedio je kviz s pitanjima, podsjećajući prisutne na raznolike aktivnosti koje su oblikovale proteklo desetljeće projekta.

Poseban emotivni trenutak stvorile su video poruke mladih koji su bili dijelom ovog projekta, poslane u povodu obljetnice. Ostatak večeri obilježen je druženjem, razmjenom o predivnim uspomenama koje su mladi zajedno stvarali i koje i dalje oblikuju njihovu zajedničku priču.

Projekt Koračajmo zajedno je još jednom poslao poruku, kako je lijepo u različitosti koračati zajedno, stvarati uspomene, te pomagati bolesnima, sudjelovati u volonterskim akcijama, plesati, pjevati i graditi mir u našoj zemlji.

Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. se ovom prilikom zahvaljuje svim mladima iz cijele Bosne i Hercegovine, koji su doprinijeli realizaciji ovog projekta, koji su bili dio ovog nevjerojatnog puta i s nestrpljenjem očekuje izazove budućnosti.