Započeo zimski sportski kamp Fair Play

U subotu 13. siječnja u prostorijama Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II započeo je zimski sportski kamp pod nazivom Fair Play. Fair play kamp je ove godine inspiriran navršavanjem 40 godina od Zimskih olimpijskih igara u Sarajevu.

Zimski kamp Fair Play je okupio  mlade, koji dolaze iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine, Zenice, Sarajeva, Istočnog Sarajeva, Brčkog, Nove Bile, Travnika, Prnjavora,  te će kroz program imati priliku međusobno se upoznati i družiti, razvijati međusobno poštovanje, prihvaćanje drugog i drugačijeg, te steći nova prijateljstva.

Prvi dan kampa započeo je predstavljanjem aktivnosti i projekata koje realizira Centar za mlade, a također i aktivnosti koje se organiziraju na polju međureligijskog i interetničkog dijaloga u sklopu samog projekta Koračajmo zajedno.

Sudionicima programa se obratila koordinatorica projekta Nadežda Mojsilović, te je s ostalim suradnicima i edukatorima, predstavila program koji ih očekuje u narednim danima ali i ostavila prostora za iznenađenja koja će imati priliku doživjeti na kampu. Amina Čolaković, suradnica na projektu, je s mladima podijelila svoja iskustva u radu na polju međureligijskog dijaloga s mladima i pri Centru za mlade i aktivnosti koje se realiziraju tijekom godine.

Uslijedilo je međusobno upoznavanje i predstavljanje sudionika pod vodstvom vršnjačkih edukatora, kroz različite radionice i grupni rad. Već prvi dan mladi su imali priliku pokazati svoju kreativnost i talent, te su osmislili moto i naziv svoje grupe u kojima će sudjelovati tijekom programa i takmičiti se s ostalim sudionicima. Po završetku rada u grupama, svaki tim se predstavio te će u narednim danima pokazati timski duh i međusobno poštovanje kroz razne sportske sadržaje.

Zimski sportski kamp će  trajati od 13. do 18. siječnja, a sudionici će imati priliku razviti svoje sportske vještine i sprijateljiti se vršnjacima iz cijele Bosne i Hercegovine.