72 sata: Mali čistači iz Osnovne škole Ilija Jakovljević iz Mostara u akciji

27. rujna u sklopu osme volonterske akcije 72 sata bez kompromisa učenici Osnovne škole Ilije Jakovljevića iz Mostara započeli su jutros s aktivnostima čišćenja okoliša škole. Točno, u 6:30 sati, mali čistači su zasukali rukave i krenuli u vrijednu akciju s ciljem uljepšavanja i očuvanja okoliša svoje škole. Cijeli dan bit će ispunjen raznim aktivnostima, uključujući prikupljanje smeća, sadnju cvijeća i uređenje školskog dvorišta. Ova akcija ne samo da pridonosi ljepoti školskog okoliša, već i educira učenike o važnosti očuvanja prirode i odgovornosti prema zajednici.

Ovaj pothvat predstavlja sjajan primjer kako mladi mogu doprinijeti svojoj zajednici kroz male, ali značajne korake. Sudjelovanjem u akciji, učenici stječu vještine timskog rada i razvijaju osjećaj pripadnosti, a istovremeno potiču svijest o ekološkim pitanjima među svojim vršnjacima. Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa okuplja mlade širom Bosne i Hercegovine, koji kroz različite projekte volontiraju i time pokazuju svoju predanost društvenom angažmanu i solidarnosti. Ova inicijativa inspirira mlade da se aktivno uključe u poboljšanje svojih lokalnih zajednica, čime se jača duh zajedništva i odgovornosti među generacijama.

Učenici Osnovne škole Ilije Jakovljevića s ponosom će završiti ovaj dan, znajući da su svojim trudom i radom ostavili pozitivan trag u svom okruženju.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa