Volonterska akcija 72 sata bez kompromisa započela u KŠC-u „Sveti Josip“ u Sarajevu

U petak 27. rujna započele su volonterske aktivnosti u Katoličkom školskom centru „Sveti Josip“ u Sarajevu u sklopu akcije 72 sata bez kompromisa. Ceremoniju otvaranja obilježile su pozdravne riječi koordinatorice projekta, Sare Selak, koja se zahvalila svim volonterima na njihovom trudu i predanosti, te im poželjela sreću u daljnim aktivnostima.

Volonterima se zatim obratio ravnatelj vlč. Mario Ćosić, istaknuvši važnost volonterizma i dobrovoljnosti u izgradnji zajednice. Njegov motivirajući govor podsjetio je mlade na značaj njihovog doprinosa i utjecaj koji mogu imati na okolinu. Mladima su potom date detaljne instrukcije o aktivnostima koje će provoditi tijekom tri dana trajanja akcije. Oko 70 mladih volontera sudjelovat će u raznim zadacima, uključujući uređivanje glazbene učionice, čišćenje tavana škole, slaganje knjiga u knjižnici, te pripremu učionica za spavanje, s obzirom na to da će tijekom akcije boraviti i spavati u školi.

Ova volonterska akcija ne samo da doprinosi poboljšanju prostora KŠC-a  „Sveti Josip“, već i jača duh zajedništva među mladima, potičući ih da se aktivno uključe u izgradnju boljeg okruženja za sve. Mlade volontere očekuju izazovni, ali i inspirativni dani, tijekom kojih će steći nova iskustva i prijateljstva.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa