Volonteri u Brčkom: Humanitarna akcija za poboljšanje života starije osobe

U sklopu volonterske akcije 72 sata bez kompromisa volonteri u Brčkom pokrenuli su humanu akciju koja uključuje čišćenje, krečenje i male popravke u domu starije osobe koja boluje od demencije i epilepsije. Ova akcija ne samo da će unaprijediti uvjete života korisnika, već i pružiti osjećaj sigurnosti i ugodnosti u njenom prostoru.

Na terenu su se okupili mladi volonteri predvođeni vjeroučiteljima, koji su zajedničkim snagama preuzeli odgovornost za transformaciju ovog doma. Kao prvo, volonteri su s hrabrošću zakoračili u prostorije koje su dugo vremena zahtijevale pažnju i brigu. Njihov cilj bio je stvoriti topli i prijatan ambijent, koji će starijoj osobi olakšati svakodnevicu.

Akcija je započela temeljitim čišćenjem svih prostorija, uključujući dvije sobe, hodnik i kupatilo. Nakon toga, uslijedilo je krečenje, kojim su volonteri unijeli svježinu i novu energiju u dom. U planu su bili i manji popravci, poput popravke namještaja i drugih sitnica koje su omogućile da prostor postane funkcionalniji.

Osim unutrašnjeg uređenja, volonteri su se posvetili i uređenju dvorišta. Održavanje vanjskog prostora važno je za pružanje ugodnog okruženja, a volonteri su vrijedno radili na čišćenju i uređivanju dvorišnog dijela kako bi stvorili prikladno mjesto za opuštanje i rekreaciju.

Akcija se nastavlja i tijekom vikenda, a volonteri pozivaju sve zainteresirane da se pridruže i podrže ovaj plemeniti cilj. Zajedno, možemo učiniti mnogo i pokazati da solidarnošću i nesebičnim trudom možemo poboljšati živote onih kojima je pomoć najpotrebnija.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa