72 sata bez kompromisa: Volonteri iz Odžaka donijeli radost u starački dom Senior

Dana 27. rujna započela je osma volonterska akcija 72 sata bez kompromisa, koja je ove godine okupila 1 000 mladih volontera s ciljem pomoći lokalnoj zajednici. Tijekom prvog dana akcije 18 entuzijastičnih mladih ljudi iz Odžaka i okolice odlučilo je posjetiti starački dom Senior, gdje su pružili podršku i radost starijim korisnicima. Kako bi izrazili svoju pažnju i brigu, volonteri su donijeli svježe voće, simbol prijateljstva i povezanosti. Ova mala gesta izmamila je osmijehe na licima starijih osoba, koji su s nestrpljenjem dočekali mlade posjetitelje.

Ravnatelj doma, gosp. Saša Antunović, srdačno je dočekao volontere i proveo ih kroz prostore doma, uključujući sobe i prostrani dnevni boravak. Volonteri su imali priliku upoznati se s uvjetima života starijih osoba. Tijekom posjeta, mladi su se radosno uključili u razgovore sa starijim korisnicima, postavljajući im pitanja i slušanjem njihovih zanimljivih priča o djetinjstvu i odrastanju u skromnijim uvjetima. Ove priče su pružile mladima uvid u povijest zajednice i značaj međugeneracijske povezanosti.

Nakon emotivnog dijaloga, volonteri su odlučili unijeti dodatnu dozu radosti i zabave. Zasvirali su šargiju, tradicionalni instrument, i pozvali starije korisnike da im se pridruže u igri. Zajedno sa korisnicima doma mladi su igrali kolo, a starije osobe su se osjećale cijenjeno i voljeno, kao da su ponovno postale dio zajednice. Na kraju ovog nezaboravnog posjeta, mladi su se okupili s vlč. Sandrom Jurešićem kako bi razgovarali o važnosti ovakvih susreta. Osvrnuli su se na potrebe starijih u današnjem svijetu, na prolaznost života i na važnost pružanja pomoći drugima. Ova diskusija dodatno je produbila razumijevanje mladih o izazovima s kojima se stariji suočavaju te ih potaknula da i dalje budu aktivni i empatični članovi zajednice.

Akcija 72 sata bez kompromisa još jednom je pokazala snagu međugeneracijske povezanosti i važnost empatije u našem društvu, ostavljajući trajni utisak na sve sudionike.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa