Obnova školske knjižnice i uređenje školskih prostorija u sklopu akcije “72 sata bez kompromisa” u srednjoj školi “Travnik”

Učenici srednje škole “Travnik” iz Nove Bile aktivno sudjeluju u volonterskoj akciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Sarajevo pod nazivom “72 sata bez kompromisa”. Tijekom ove volonterske akcije, učenici ulažu trud i kreativnost u obnovu školske knjižnice i uređenje ostalih školskih prostorija.

Prvi dan akcije započeo je radovima koji su uključivali uređenje unutarnjeg prostora knjižnice, gdje su police preuređene, a knjige pažljivo sortirane i ponovno organizirane. Cilj ovog projekta je osigurati pregledniji i pristupačniji knjižni fond za sve učenike, čime se dodatno potiče kultura čitanja i učenja.

Osim obnove knjižnice, učenici su također uključeni u uređenje raznih školskih prostorija, čime unose novi duh i energiju u svoju školu. Ova volonterska akcija ne samo da doprinosi boljim uvjetima za učenje, već i jača duh zajedništva i solidarnosti među mladima.

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa