Vareš: Mali koraci donese velike promjene!

U sklopu ovogodišnje akcije 72 sata bez kompromisa, mladi volonteri iz župe sv. Mihovila u Varešu odlučili su se aktivno uključiti u akcije zaštite okoliša i jačanja zajednice. Ovaj projekt koji se u BiH održava osmu godinu, a koja okuplja mlade ljude iz raznih dijelova BiH, ima za cilj poticanje volonterizma i ekološke osviještenosti.

Danas je 11 entuzijastičnih volontera s oduševljenjem preuzelo zadatak uređivanja župnog dvorišta. Njihove aktivnosti obuhvatile su čišćenje cvijetnjaka, košenje trave i prikupljanje i skladištenje otpada, čime su doprinijeli ljepoti i uređenju prostora koji svakodnevno koriste župljani. Njihov trud nije stao samo na vanjskom prostoru; volonteri su se također posvetili čišćenju unutrašnjosti crkve, pripremajući je za predstojeći patron župe.

Ali ni to nije sve! Tijekom sljedeća dva dana, volonteri planiraju posjetiti starije i nemoćne članove zajednice. Kroz razgovor i pomoć u čišćenju njihovih životnih prostora, mladi žele pokazati solidarnost i pružiti podršku onima koji to najviše trebaju.

Ova akcija nije samo prilika za očuvanje okoliša, već i način jačanja zajedničkih veza i stvaranja pozitivnog okruženja. Svojim angažmanom, mladi iz Vareša pokazali su da zajedništvo i briga za bližnje čine našu zajednicu boljim mjestom za život.

Uistinu, pravi primjer kako mali koraci mogu donijeti velike promjene!

Medijski tim akcije 72 sata bez kompromisa